– Det er en trygghet at de begge får en god start på boligmarkedet

Samboerparet Gunn Helen Midtgard (32) og Espen Herbro (39) kjøpte bolig på forkjøpsrett. Nå har de sikret at barna får den samme muligheten.

Arvet 19 år med ansiennitet

Tilbake i 2019 var Herbro og Midtgard på boligjakt. De var ikke selv medlemmer av Kongsberg Boligbyggelag, men Gunn Helen Midtgard arvet ansienniteten hos KBBL fra sin mamma.

– Det er veldig fint at man kan overføre ansienniteten din til et familiemedlem, ektefelle eller samboer, det var det som fikk oss inn på boligmarkedet, smiler Gunn Helen.

Etter å ha arvet 19 år med ansiennitet, sikret de seg rekkehusleiligheten på Skavanger.

– Vi hadde en plan. Vi hadde vært på visning, men vi visste at vi satt med forkjøpsrett, så vi stresset ikke med å legge inn noe bud. Det ble budrunde, men vi meldte forkjøpsrett og vant.

– Jeg har vokst opp med å få høre hvor viktig det er å være medlem

Som medlem i KBBL har du forkjøpsrett ved kjøp av nye og brukte boliger vi har i Kongsberg og Omegn, samt muligheten til å overføre ansiennitet til 22 andre boligbyggelag rundt i Norge.

Espen og Gunn Helen stortrives i den nyoppussede rekkehusleiligheten på Skavanger og får ikke rost området nok.

– Det har blitt så fint her, særlig med den nye skolen, idrettsparken med alle mulighetene den gir, sentrum rett i nærheten, turmulighetene til Rundtjern og Funkelia, vi har alt vi trenger i umiddelbar nærhet her og vi trives kjempegodt.

Både Gunn Helen og Espen har foreldre og besteforeldre som har vært, og er medlemmer i Kongsbergs Boligbyggelag.

– Jeg har vokst opp med å få høre hvor viktig det er å være medlem, og hvor mange fordeler det er, så da vi selv fikk barn, var det ikke så veldig overraskende at dåpsgaven fra Mimmi og Gofa var juniormedlemskap i Kongsberg Boligbyggelag, ler Gunn Helen.

En god start inn i boligmarkedet

De to erkjenner at det ikke er lett å komme inn på boligmarkedet i dagens marked hvis man ikke har fordeler som forkjøpsrett.

– Vi vet jo ingenting om hvordan markedet er når våre barn skal kjøpe bolig, derfor er vi svært takknemlige og glade for at de får de samme mulighetene og fordelene som det vi fikk. Det ligger en trygghet i det å vite at de allerede nå bygger opp ansiennitet. Det er en god start inn på boligmarkedet.

Som medlem i Kongsberg boligbyggelag får du tilgang til forkjøpsrett på flere hundre boliger i Kongsberg og tusenvis av boliger i Norge, samt rabatt og bonus på varer og tjenester.

– Det er så enkelt og føles veldig trygt og godt å ha et medlemskap, så jeg anbefaler alle som ikke har gjort det, om å melde seg inn, avslutter Espen Herbro.

Ønsker seg flere medlemmer

Det koster 700,- å melde seg inn. Påfølgende år koster medlemskapet kun 300,- årlig.

Er du under 17 år koster innmeldingen 600,- og er deretter gratis til du fyller 17.

Som medlem i Kongsberg boligbyggelag får du tilgang til forkjøpsrett på flere hundre boliger i Kongsberg og tusenvis av boliger i Norge, samt rabatt og bonus på varer og tjenester.

Flere benytter seg av forkjøpsretten

– Det er cirka 20 boligbyggelag som har, og praktiserer felles forkjøpsrett. Dette er nyttig i forhold til unge som flytter utenbys for å studere, da forkjøpsretten ikke bare gjelder i Kongsberg.

– I Kongsberg så er det flere og flere som benytter seg av forkjøpsretten og det er en klar dreining fra tidligere år, forklarer Morten Fretheim, daglig leder i Kongsberg Boligbyggelag.

I Kongsberg Boligbyggelag er det nå cirka 300 juniormedlemmer.

– Vi ønsker oss mange, mange flere, avslutter Morten Fretheim.

Hva kan vi gjøre for deg?

Kongsberg Boligbyggelag bygger, omsetter og forvalter boliger for våre medlemmer. For å være medlem hos oss trenger du aldeles ikke bo i et sameie eller borettslag. Kanskje du har barn eller barnebarn som skal dette i fremtiden?

Vi gjør blant annet:

Forretningsførsel for sameier og borrettslag. Vi tar oss av økonomi, rapporteringer og annet arbeid som ellers gjøres av styrene.
Vi gjennomfører og utvikler planer for HMS og vedlikehold.

Les mer om våre tjenester her.

Fordeler:

Som medlem av KBBL kan du få forkjøpsrett ved kjøp av bolig.
Gode medlemsfordeler, bonus og rabatter hos våre samarbeidspartnere.

Les mer om medlemskapet her.