Even (22) fikk ansienniteten fra sin far. Sikret seg boligen på Steglet

Det kan være vanskelig for mange unge boligkjøpere å komme seg inn på boligmarkedet for første gang. Even Heistad Larsen fikk overført ansienniteten fra sin far, dette gjorde at Even sikret seg boligen på Steglet.

Fikk ansienniteten fra sin far

Som medlem i et boligbyggelag kan man enkelt overføre sin egen ansiennitet fra et medlem til et annet. Even fikk overført ansienniteten fra sin far, Roar Larsen. Dermed fikk han ansienniteten satt tilbake til sin egen fødselsdato, noe som ga han totalt 22 års ansiennitet i Kongsberg Boligbyggelag.

─ Det var jo egentlig en tilfeldighet at vi oppdaget at det gikk an å overføre ansienniteten fra et medlem til et annet. Men etter en kjapp telefonsamtale til Boligbyggelaget ordnet de raskt med overføring av ansienniteten til Even. Vi har lenge vært klar over at medlemskap i Boligbyggelaget lønner seg. Dette fikk vi selv erfare da vi var i etableringsfasen på 90-tallet, der vi mistet sjansen til en bolig som vi hadde vært og kikket på, forteller Roar Larsen.

Gjør det lettere å etablere seg

Det var ikke før etter nyttår at Even for alvor gikk inn for å finne seg noe eget på boligmarkedet. Selv om han sikret seg boligen på Steglet etter relativt kort tid har han likevel spart i flere år allerede.

─ Det er ingen ting som kommer av seg selv, jeg har spart opp en del penger i noen år allerede. Dette gjorde det enklere for meg når jeg skulle i banken for å få lån. I tiden fremover blir det litt jobbing med å få i stand leiligheten slik jeg ønsker å ha den. Den er heldigvis nylig oppusset og i svært god stand, men noen småting er det alltid uansett, avslutter Even

Les mer om fordelene ved å være medlem i Kongsberg Boligbyggelag her.

Video: Knytt bankkortet opp mot medlemskapet og dra nytte av fordelene.