Kim Richard Bjørndalen (52) er ny teknisk leder for Kongsberg Boligbyggelag:

– Uansett årsak skal det være det mest naturlige i verden å ta kontakt med oss

1 . desember ble Kim Richard ansatt som ny teknisk leder for KBBL. Han har bakgrunn som snekker, bygningskyndig, takstingeniør og byggmester.

Ny teknisk leder for Kongsberg Boligbyggerlag Kim Richard Bjørndalen

– Jeg tror ikke alle vet godt nok om oss og hva vi kan tilby

Ved å få med Kim Richard på laget har Kongsberg Boligbyggelag nå blitt en mesterbedrift, som finnes i mesterregisteret.

For meg er det viktig å få Kongsberg Boligbyggelag mer synlig. Jeg tror ikke alle vet godt nok om oss og hva vi kan tilby. Visste du for eksempel at du ikke trenger å ringe rørlegger, elektriker eller håndverker, vi kan ordne det for deg. Vi hjelper deg med absolutt alt, forklarer Kim Richard engasjert.

Per nå består teknisk avdeling av fem personer. Målet til den nye tekniske lederen er at både avdelingene og tjenestene de tilbyr skal vokse og utvides.

– Jeg tenker at uansett «problem» eller utfordring man støter på, være seg som privatperson, boligeier, i et sameie, eller i et borettslag, så skal det være den mest naturlige tingen i verden å ta kontakt med oss i KBBL. Vi kan løse det for deg, det er bare å ta kontakt.

– I denne jobben har jeg ikke tid til å kjede meg

Kim Richard har en allsidig bakgrunn med mye ulik erfaring. Han beskriver seg selv som utålmodig og engasjert.

– Jeg kjeder meg fort og trenger nye utfordringer. Nå har jeg vært snekker lenge, og trivdes med det, men når muligheten bød seg for en jobb hvor jeg kan bruke erfaringen min, men hvor jeg slipper å slite ut kroppen med å snekre, så måtte jeg takke ja, ler Kim.

I en alder av 52 år er han er opptatt av å spare kroppen, nå mens den ennå fungerer, som han selv sier.

– I denne jobben har jeg ikke tid til å kjede meg, det kommer hele tiden nye lover og regler man må sette seg inn i og det skjer mye spennende hos KBBL i tiden fremover nå.

Kongsberg Boligbyggelag skal opp og fram

Den nye lederen skal i gang med flere nye satsningsområder for teknisk avdeling og er klar for å få KBBL opp og fram.

– Det nye nå er at vi skal tilby energikartlegging. Vi har bestilt inn varmesøkende kamera, vi skal i gang med trykktesting, ulike typer utstyrsleie, og vi kan tilby flere typer tjenester med drone.

Skal man for eksempel i gang med støvete arbeid innendørs, kan vi leie ut utstyr som gjør at du slipper å støve ned. Har du en kald bolig, men ikke finner årsaken, kan vi hjelpe deg.

Vi kan tilby testing og utarbeide rapporter for nøyaktig hva du bør forbedre for å få en varmere bolig og en bedre energikarakter. Har du hatt vannskade eller har fuktig inneklima, så har vi utstyr til å tørke opp dette.

Målet vårt er å bli større å kunne levere flere gode tjenester til Kongsbergs befolkning. Vi kommer ikke til å stoppe å si oss fornøyd, vi skal hele tiden være i vekst og utvikling, forteller Kim Richard.

Kim Richard understreker at de nye tjenestene teknisk avdeling skal i gang med, gjelder både for privatpersoner, entreprenører, borettslag og boligsameier.

– Du må ikke være medlem av KBBL for å benytte våre tjenester, men det er klart det er en fordel, for da får man bedre pris.

– Det er bedre å prøve og feil, enn å ikke ha prøvd

Når han ikke er på jobb går fritiden med til den nybygde, selvbygde hytta ved sjøen, båten, familien og bikkja.

– Jeg er veldig sosial og liker å prate med folk. Jeg liker at det skjer ting hele tiden. Jeg dundrer på, prøver og feiler. Mottoet mitt er at det er bedre å prøve og feile, enn å ikke ha prøvd.

Han er også over gjennomsnittet opptatt og interessert i idrett.

Faktisk har han vært med å opprette en helt ny linje for skihopping på toppidrettsgymnaset i Telemark.

– Skihopping er det som ligger mitt hjerte nærmest. Da sønnen min ville gå idrett, men ikke ville opp til Lillehammer, tenkte jeg, hvorfor ikke bare opprette en egen linje i Telemark med et eget hoppteam, så da gjorde vi det, ler Kim Richard.

Også datteren gikk på Toppidrettsgymnaset i Telemark og gjorde det bra. Da ungene var yngre var Kim Richard både håndballtrener og fotballtrener for de to. Han var, og er en engasjert forelder som fulgte opp de to tvillingene tett.

Selv har han også hoppet aktivt på ski og vært journalist og fotograf for skiforbundet og hopplandslaget. Han har vært med på utallige Norgescuprenn og Ski Flying World Cup i Planica.

Nå gleder han seg til å komme ordentlig inn i rollen å få KBBL til å bli et navn alle i Kongsberg kjenner til.

Kim Richard Bjørndalen

Teknisk leder / KBBL

E-post: teknisk@kbbl.bu.no

Tlf. 93 26 90 47