Lotte kjøpte drømmeboligen med forkjøpsrett

–Yes! Min aller første bolig, en utrolig deilig følelse. Spenningen var stor da jeg fulgte med på budrunden. Lite visste de at jeg skulle komme inn for å kuppe boligen på Risteigen, sier den stolte nye boligeieren, Lotte Gulbrandsen.

Kuppet de andre budgiverne

Å komme inn på boligmarkedet kan være svært tøft for mange unge. Lotte Gulbrandsen var heldig som fikk muligheten til å sikre seg boligen ved bruk av forkjøpsretten.

– Med forkjøpsretten så slapp jeg å hive meg inn i en kaotisk og hektisk budrunde. Jeg kunne sitte på gjerdet å avvente situasjonen.

– Jeg husker godt at jeg satt hjemme hos foreldrene mine og fulgte med på budrunden. Da den var over viste jeg umiddelbart at dette var en bolig jeg hadde lyst til sikre meg. Med forkjøpsretten så slapp jeg å hive meg inn i en kaotisk og hektisk budrunde. Jeg kunne sitte på gjerdet å avvente situasjonen.

–Men man vet jo aldri. Det kunne vært noen andre med høyere ansiennitet som også ville ha rekkehuset, men heldigvis hadde jeg flaks og sikret meg drømmeboligen. Det kan jeg takke forkjøpsretten for, utdyper Lotte.

Fikk ansienniteten fra sin mor

Som medlem i Kongsberg Boligbyggelag har du mange fordeler. Dersom du får barn kan du overføre medlemskapet til de. Disse får ansiennitet fra den dagen de ble født. Skal du studere eller flytte utenbys kan du også overføre medlemskapet til et av de over 20 andre boligbyggelagene vi samarbeider med.

– Jeg var veldig heldig med medlemskapet mitt i Kongsberg Boligbyggelag. Mamma hadde vært medlem lenge. Når dette ble overført til meg fikk jeg fikk jeg automatisk ansiennitet fra den dagen jeg ble født, forklarer Gulbrandsen.

–Nå kan endelig jeg og samboeren kose oss sammen med tv-serier, et glass vin eller en god bok her i sofaen i rekkehuset.

Tøft marked

Å endelig komme inn på boligmarkedet kan både være en lettelse og en milepæl for mange unge. Som rådgiver i Hjartdalbanken er dette noe Lotte kjenner godt til i arbeidshverdagen.

– I Norge er det en kultur for å eie sin egen bolig. Frem til nå har dette vært en god investering for de aller fleste. Men vi ser helt klart at markedet har blitt tøffere, særlig de siste årene. Boligprisene har økt og rentene er på veg opp. Da blir det mer krevende for mange førstegangskjøpere.

–Når kunder kommer innom meg på jobb for råd og tips så er det særlig én anbefaling jeg kommer med. Det er å spare. Jo tidligere jo bedre. Dersom du har midler til det, så er det en fordel å begynne å spare for sine barn fra de er små. Og så opprette BSU-konto når den tid kommer, forteller Lotte.

Les også: Medlemskapet i boligbyggelaget sparte Geir for 4500 kroner på ett år.

Slik kjøper du med forkjøpsretten:

  • Bli medlem i Kongsberg Boligbyggelag

  • Boligen legges ut via megler på vanlig måte, for eksempel på Finn.no

  • Budrunden foregår som vanlig. Alle har mulighet til å by på boligen

  • Det høyeste budet får mulighet til å kjøpe boligen

  • Dersom boligen er tilknyttet et boligbyggelag har medlemmer mulighet til «å kuppe boligen» med bruk av forkjøpsretten. Det høyeste budet gjelder fortsatt

  • Dersom det er flere interessenter som er medlem i boligbyggelaget er det den med høyest ansiennitet som får kjøpe boligen

Husk at boliger som er tilknyttet Kongsberg Boligbyggelag blir automatisk lagt ut på KBBL sine nettsider. Medlemmer har da én uke til å benytte seg av forkjøpsretten når den alminnelige budrunden er avsluttet.

Hva kan vi gjøre for deg?

Kongsberg Boligbyggelag bygger, omsetter og forvalter boliger for våre medlemmer. For å være medlem hos oss trenger du aldeles ikke bo i et sameie eller borettslag. Kanskje du har barn eller barnebarn som skal dette i fremtiden?

Vi gjør blant annet:

Forretningsførsel for sameier og borrettslag. Vi tar oss av økonomi, rapporteringer og annet arbeid som ellers gjøres av styrene.
Vi gjennomfører og utvikler planer for HMS og vedlikehold.

Les mer om våre tjenester her.

Fordeler:

Som medlem av KBBL kan du få forkjøpsrett ved kjøp av bolig.
Gode medlemsfordeler, bonus og rabatter hos våre samarbeidspartnere.

Les mer om medlemskapet her.