Slik sikret Miriam drømmeleiligheten

Miriam Bergfjord kom først i køen da hun kjøpte sin leilighet i Stalbergsgate på forkjøpsrett. Det var medlemskapet i Kongsberg Boligbyggelag som sikret henne drømmeleiligheten.

– Dette er min første leilighet, og det er en fantastisk følelse å eie sitt eget, forteller Miriam.

Mormors ansiennitet ble avgjørende

For en stund siden oppdaget Miriam til sin glede at Kongsberg Boligbyggelag har samarbeidsavtaler med andre boligbyggelag. Dette gjør det mulig å overføre medlemskap fra besteforeldre eller foreldre som er medlemmer i andre boligbyggelag. Det var mormorens 40 år gamle medlemskap i Gjøvik Boligbyggelag som ble avgjørende for at Miriam fikk kjøpt leiligheten i Stalbergsgate på forkjøpsrett.

– Jeg meldte meg inn i Kongsberg Boligbyggelag noen dager før jeg kjøpte denne leiligheten, og fikk kjøpt den på forkjøpsrett fordi min mormors ansiennitet ble overført til meg og mitt medlemskap i Kongsberg Boligbyggelag, forklarer Bergfjord.

Drømmeleiligheten var til salgs

Det hele begynte med at Miriam hadde vært på visning av leiligheten i Stalbergsgate. I etterkant av visningen hadde hun planer om å legge inn bud. En annen interessent kom da med et bud på det 28-åringen hadde satt som sin maksgrense, grunnet leilighetens oppussingsbehov.

– Jeg hadde derfor slått fra meg denne drømmeleiligheten, men så oppdaget jeg at den var lagt ut med mulighet for å kjøpes på forkjøpsrett. Da satte jeg i gang prosessen med å skaffe meg medlemskap og overføre ansiennitet, forteller den fornøyde eieren.

Bergfjord fikk god hjelp av både Kongsberg Boligbyggelag, ansatte i banken og av megler, så prosessen gikk ryddig for deg.

– Det var veldig nervepirrende de seks dagene jeg måtte vente før jeg fikk vite om jeg hadde høy nok ansiennitet. De jeg hadde kontakt med i Kongsberg Boligbyggelag var heldigvis like hyggelige og imøtekommende hver eneste gang jeg ringte den uken jeg ventet på å få vite om ansienniteten min holdt, forteller Miriam.

Klikk her for å melde deg inn Kongsberg Boligbyggelag.

Fantastisk å eie sitt eget

Miriam nyter følelsen av å eie sin egen bolig.

– Det er fantastisk å eie sitt eget, og det beste med leiligheten er at den er bare min. I tillegg så har leiligheten blitt akkurat slik jeg ønsket meg etter all oppussingen, sier Miriam.

Hun mener den største fordelen med forkjøpsrett er at du ikke må være med på å presse prisen opp i en budrunde. Det kan gjøre at det blir lettere å komme inn på boligmarkedet.

– Den dagen du skal kjøpe leilighet er det fryktelig surt om den skulle glippe på forkjøpsrett. Når jeg en gang får barn tenker jeg at medlemskap i Kongsberg Boligbyggelag vil være en super gave for barna å få allerede som nyfødt, fordi det kan gi et stort fortrinn den dagen de skal kjøpe sitt eget, mener Bergfjord.

Medlemskap i Kongsberg Boligbyggelag

Her kan du melde deg inn og få mange gode fordeler. Fyll ut skjemaet under og få tilsendt en giro. Innmeldingsagiften er kr 400,- og den årlige kontingenten kr 250,-

Les om alle fordelene du får som medlem her.

Meld deg inn her