Sonja er lykkelig eier av ny bolig

Sonja Sandbakk Nilsen har nylig kjøpt seg leilighet på Risteigen. Hun har vært medlem av Kongsberg Boligbyggelag siden år 2000, og benyttet seg nå av forkjøpsrett for første gang.

Hadde kjempeflaks

Da Sonja nylig kjøpte seg hytte på Skrim, fikk hun behov for å frigjøre litt penger til renovering av den nyinnkjøpte hytta. Løsningen ble å bytte ut boligen hun hadde fra før av, med en mindre og rimeligere leilighet.

Nilsen hadde fulgt med på boligmarkedet i Risteigen-området, og gikk tilfeldigvis inn på nettsiden til Kongsberg Boligbyggelag. Her fant hun en interessant leilighet som var lagt ut under forkjøpsrett. Etter å ha vært på visning visste Sonja at dette var en leilighet hun kunne tenke seg å bo i, og tok en sjanse på at hun hadde lengst ansiennitet.

– Det er jo et sjansespill når du bruker forkjøpsrett. Det er vanskelig å vite om du har høyest ansiennitet eller ikke. Jeg tenkte at hvis ikke jeg vinner denne – da er det ikke meningen at jeg skal ha den. Men jeg hadde skikkelig flaks og vant leiligheten, forteller Nilsen.

Ansienniteten hennes ble avgjørende

Sonja har vært medlem i Kongsberg Boligbyggelag siden 2000, og dette var første gang hun brukte forkjøpsretten. Under budrunden var det fire andre som også hadde meldt inn sin forkjøpsrett, men Sonja var den som hadde lengst ansiennitet. Dette ble avgjørende for at hun fikk kjøpt leiligheten på Risteigen.

-Da budrunden var ferdig meldte jeg fra til megleren at jeg ville benytte meg av forkjøpsretten. Det viste seg at det høyeste budet var akseptabelt for meg å matche, forklarer Nilsen.

Kjøpsprosessen kan være litt nervepirrende, men den gikk veldig bra for Sonja. Hun kan fortelle at hun satt helt rolig og ventet på at budrunden skulle bli ferdig.
Fordelen med forkjøpsrett er at du ikke må være med på å presse prisen opp i budrunde, og for Nilsen var dette en stor fordel. Hun hadde satt en maksgrense som endte opp med å være høyere enn det siste budet.
Les mer om forkjøpsretten her.

Lykkelig eier av ny leilighet

Leiligheten på Risteigen har tre soverom, men det har ikke Sonja bruk for. Hun skal derfor rive noen vegger for å få en større stue, og kun ha to soverom.
– Jeg gleder meg veldig til å begynne med ombyggingen og gjøre denne leiligheten til min egen, smiler eieren.
Sonja forteller at hun har mange bekjente i samme område, og at det derfor var et enkelt valg da hun så leiligheten bli lagt ut på KBBL sine sider. Hun ønsket seg en leilighet i første etasje, med en liten hage, og det var akkurat det hun fikk.
– Jeg er veldig fornøyd med å bo i borettslag. Alt av utvendig vedlikehold, renovasjon og brøyting blir ordnet av borettslaget, noe jeg ser på som en kjempefordel.

Glad i kunst og interiør

Da Sonja meldte seg inn for 21 år siden var hun i ferd med å selge sin egen bolig, og ville benytte seg av de ulike fordelene KBBL har å by på.

– Jeg er godt kjent med hvordan forkjøpsretten fungerer. Det kommer også mange kjøpsfordeler med medlemskapet, som rabatter på den lokale malebutikken, forklarer Nilsen.

Finn ut mer om medlemsfordelene her.

Sonja har visualisert hvordan hun skal innrede leiligheten, og hvilke farger hun skal ha for å gjøre dette til sitt eget hjem. Gleden er stor når hun forteller om kunsten sin og hvor i den nye leiligheten hun har tenkt til å henge bildene sine. Nilsen har holdt på med kunst i mange år, og nå som hun er pensjonist kan hun bruke mye tid på å kunsten sin.

Anbefaler å melde seg inn

– Det er absolutt en fordel å være medlem av Kongsberg Boligbyggelag, spesielt for de yngre som prøver å komme seg inn på boligmarkedet. Min sønn er medlem og jeg skal sørge for at mine barnebarn også blir medlem av boligbyggelaget, sier den lykkelige boligeieren.

Finn ut mer om juniormedlemskap her.